maanantai 27. maaliskuuta 2017

Miksi valitsimme hirsitalon?

Meille oli itsestään selvää valita kodiksi hirsitalo puolison työn takia, mutta valintaa tukivat myös hirsitalon hengittävyys, sisäilman laatu, energiatehokkuus, ulkonäkö sekä rakennusmateriaalin soveltuminen tonttiympäristöömme. Näiltä lähtökohdin emme kokeneet edes tarvetta harkita muita vaihtoehtoja.

Kuva: finnlamelli.fi.
Viime vuosina on ollut hyvin paljon puhetta sisäilmaongelmista, hometaloista sekä riskirakenteista, joilta kaikilta vältytään, kun rakennusmateriaaliksi valitaan hirsi. Hirsitalossa ulkoseinä on umpipuuta eikä seinään lisälämmöneristeitä tarvita. Katto eristetään ekovilla-puukuitueristeellä ja energiatiiveys aikaansaadaan ilmansulkupaperilla höyrynsulkumuovin sijaan. Tällä tavoin koko rakennus hengittää ollen samalla todistetusti energiatehokas. Tämä on meidän mielestä täydellinen yhdistelmä. Haluamme asua terveessä kodissa voiden hyvin.

Kuva: finnlamelli.fi.

Koska rakennamme luonnonkauniille tontille, tahdoimme myös valita rakennusmateriaaliltaan tontille sopivan talon. Valinnassamme päädyimme Finnlamellin kauniiseen, helmenhohtavaan kuusihirteen. Perinteisessä hirsirakentamisessa on käytetty tummempaa, paksuoksaista mäntyhirttä, mutta nykyaikaiseen, moderniin hirsirakentamiseen soveltuu mielestämme paremmin vaaleampi, pienioksainen kuusihirsi. Suurin syy kuusihirren valintaan on, että haluamme käsitellä sisäseinät vaalealla kuultokäsittelyllä, johon vaaleampi puulaji soveltuu tummaa huomattavasti paremmin.

Kuva: finnlamelli.fi.

Lamellihirren luonnollisen kaunis ja massiivinen ulkonäkö miellyttävät meitä. Lamellihirrestä muodostuu kaunis, profiililtaan vaakasuora julkisivu, mutta myös elävä ja kodikas sisäpinta. Mielestämme on hienoa, että perinteisellä, hyväksi todetulla rakennustavalla ja -materiaalilla saadaan aikaan moderni koti. Tyyliltään haemme modernia, skandinaavista kotia ja tähän tyyliin puu soveltuu erinomaisesti. Koska haemme modernia ja selkeää lopputulosta, päädyimme Finnlamellin tasanurkkaratkaisuun. Näkyvää ulkonurkkaa ei täten jää vaan nurkka viimeistellään nurkkalaudoilla.

Kuva: finnlamelli.fi.

Moderniin tyyliin soveltuu myös suuret lasipinnat, joita tänä päivänä paljon suositaan. Finnlamelli tarjoaa tähän Timberframe-ratkaisun. Timberframe- eli pilaripuupalkkijärjestelmä mahdollistaa lattiasta kattoon asti ulottuvat lasipinnat. Lasielementit upotetaan puupilareihin työstettyihin syvennyksiin, jolloin laseihin ei tule erillisiä karmeja tai puitteita. Tämä oli meille ehdoton valinta, jotta saamme kauniit näköalat mahdollisimman hyvin hyödynnettyä. 

Kuva: timberkoti.fi.

Kuva: timberkoti.fi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti