sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Joutsenniemen tontti

Joskus parhaat asiat elämässä tulevat vastaan, kun niitä vähiten osaa odottaa. Näin kävi myös huhtikuussa 2016 hankkimamme tontin suhteen. Puolisoni oli jo helmikuun tienoilla löytänyt tämän tontin, mutta ensi kerran kävimme tätä aluetta katsomassa vasta maaliskuun puolella. Aurinkoisena päivänä saavuimme ensi kertaa tuolle luonnon keskellä sijaitsevalla merenrantatontille ja tunsimme samantien löytäneemme oikean paikan tulevalle kodillemme.


Tämä luonnonkaunis maa-alue oli hyvin monipuolinen sisältäen niin metsää, peltoa, kalliorinnettä kuin rantaviivaa. Näimme samantien, mikä potentiaali tällä tontilla oli. Koimme, että tälle rauhalliselle alueelle pystyisimme rakentamaan viihtyisän kodin, jonka pihapiiri tarjoaisi tekemistä liikkuvalle perheellemme. Tontin hankintaan vaikuttivat suuresti myös järkiperäiset syyt. Tontilla oli jo entuudestaan olemassa rakennusluvat isolle omakotitalolle, sivuasunnolle sekä talousrakennukselle. Lisäksi tontin maaperä oli suotuisa rakentamiselle, joka on tärkeää ottaa huomioon tontin hankinnassa. Maalämpöjärjestelmän pystyisimme asentamaan myös kustannustehokkaasti tontilla olevaan peltoon ja tie tontille oli valmiiksi rakennettu.

   

Muutama viikko ensikäynnin jälkeen olimmekin onnelliset 1,6 hehtaarin tontin omistajat. Maa sijaitsee rauhallisella alueella Inkoossa, kallioisella metsätontilla, viettäen merelle päin. Tonttia reunustaa pelto ja omaa rantaa on 46 metriä. 

 

Tontin edellinen omistaja oli jo karsinut runsaasti aluskasvillisuutta, mutta isoja puita oli vielä paljon pystyssä. Tästä hetkestä alkoivat kuitenkin suunnitelmat todenteolla hahmottumaan niin maaperän muokkaamisen kuin myös rakentamisen suhteen. Villa Joutsenniemi oli saanut alkunsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti