lauantai 29. huhtikuuta 2017

Esittelyssä tuleva kotimme, Villa Joutsenniemi

Talon pohjien ja julkisivujen suunnitteluun käytimme runsaasti aikaa, jotta saimme luotua omiin tarpeisiimme ja makuumme nähden mahdollisimman onnistuneen kokonaisuuden. Sisäänkäyntikerros on saanut vaikutteita muutaman vuoden takaisen asuntomessukohteen, yleisöäänestyksen voittajasta. Yläkerta on suunniteltu täysin meille, meidän tarpeet ja toiveet huomioiden. Tontin maaperän ja muodon takia taloomme suunniteltiin myös kellarikerros. Kokonaisuudessaan niin talon pohjapiirustukset kuin myös julkisivut ovat aviomiehen suunnittelemat kaikkia yksityiskohtia myöten.
 
Pohjapiirustuksia ja julkisivuja muuteltiin muutamaan kertaan suunnittelun edetessä. Erityisesti portaiden ja takan sijoittelu tuotti rakenteellisesti haastetta, mutta viimein saimme jokaisen yksityiskohdan asettumaan paikalleen. Merenpuoleinen julkisivu myös päätettiin alkuperäisistä suunnitelmista poiketen rakentaa Timberframe-tekniikalla, jotta saamme upean maiseman paremmin esiin. Tämä tarkoittaa sitä, että koko merenpuoleinen julkisivu tulee olemaan lasia lähes lattiasta kattoon asti perinteisten ikkunoiden sijaan.

Pääsisäänkäynti.
Talo meren puolelta.

Kuten edeltävistä kuvista näkee, talomme on pääsisäänkäynnin puolelta hyvin perinteisen näköinen, mutta merenpuolelta talo on kaikkea muuta kuin perinteinen isojen ja näyttävien ikkunoiden sekä kellarikerroksen ansiosta. Tämä ratkaisu miellyttää meitä hyvin paljon. Talo on yllätyksellinen ja suurien ikkunoiden avulla saamme valon sekä maiseman tulvimaan sisään. Huoneistoalaa on 192 m2 (kerrosala 204m2). Tämän lisäksi talossa on noin 100 m2 kokoinen kellarikerros, joka ei sisällä varsinaisia asuinhuoneita.

Julkisivu länteen.


Julkisivu itään.

Kellarikerroksessa sijaitsee autotalli kahdelle autolle, varastotila, tekninen tila, kuraeteinen sekä saunaosasto aulatiloineen. Portaat nousevat kellarikerroksesta aina yläkertaan asti. Sisäänkäyntikerroksessa kuistin kautta astutaan avoimeen ja yhtenäiseen tilaan, jossa sijaitsevat olohuone, ruokahuone ja keittiö. Tilanjakajana on vain takka. Tässä kerroksessa sijaitsee myös työhuone, wc-tila suihkuvarauksella, varasto ja aulatilaa. Portaita pitkin saavutaan yläkertaan ja aulatilaan. Käytävän päissä on kaksi erillistä makuuhuonetta. Lisäksi yläkerrassa sijaitsee talon päämakuuhuone, josta pystyy kulkemaan vaatehuoneeseen ja tämän läpi vielä halutessaan kylpyhuoneeseen. Kylpytiloihin pääsee kulkemaan myös pääkäytävän puolelta ja näiden tilojen yhteyteen on suunniteltu myös erillinen kodinhoitohuone tekstiileille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti