sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Talo saa alkunsa

Maanrakennustyöt talon paikalta tehtiin jo maaliskuun lopulla. Irtolouhe poistettiin talon paikalta ja ajettiin tien pohjaksi muualle tontille. Kun rakennuspaikalta irtolouhe oli poistettu, siihen tehtiin tiivistetty sepelipeti perustuksia varten. Samalla asennettiin salaojat, sade- sekä jätevesiputket. Lisäksi tehtiin läpiviennit sähkötekniikkaa ja maalämpöä varten.

Maanrakennustöitä.

Sepelipeti valmis.


Perustusten ja kellarikerroksen rakentaminen alkoi huhtikuun puolivälissä. Perustusten rakentamisessa hyödynnettiin Formex-anturamuottijärjestelmää. Tämä järjestelmä on nopea ja helppo tapa saada rakentaminen käyntiin, sillä anturan vaatima raudoitus on valmiiksi muoteissa asennettuna. Lisäksi muotteja ei tarvitse purkaa, kun valu on tehty.

Formex-anturamuottijärjestelmä.

Anturavalu.

Anturavalu valmiina.

Anturavalun jälkeen aloitettiin kellariseinien rakentaminen. Rakennustavaksi valittiin HB-valueristeharkkojärjestelmä. Hyviä syitä tämän järjestelmän valitsemiselle ovat sen nopea asennustapa ja se, että seinän rakenne kestää maapainetta sellaisenaan ilman sisäpuolelta tukevia väliseiniä. Ensimmäisen harkkokierroksen asentaminen on tarkkaa ja muita kerroksia hitaampaa työtä, sillä yläpinta täytyy saada täydellisen suoraksi jatkoladontaa varten. Ensimmäinen harkkokierros asennetaan muuraamalla ja loput kierrokset asennetaan uretaaniliimalla.

Valueristeharkon asennus.

Toinen harkkokierros ja uretaaniliima.

Koska kyseessä on valuharkko, niin harkoissa on reiät, jotka valetaan umpeen. Kellariseinien valu hoidetaan kahdessa erässä noin 1,5 metriä kerrallaan. Koko kellariseinää ei voi valaa yhdellä kerralla, sillä betonia ei saada asettumaan hyvin pohjalle asti. Osasyy tähän on se, että harkkojen välissä kulkee vaakaraudoitukset vähintään joka toisessa harkkokierroksessa. Lisäksi valuvaiheessa asennetaan myös pystyraudoitukset 40 senttimetrin välein.

Pystyraudoitukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti