lauantai 6. toukokuuta 2017

Rakennusinsinööri muistuttaa: Etsi hyvä vastaava mestari!

Jokaisessa luvanvaraisessa rakennusprojektissa tulee olla vastaava mestari, joka on rakennusvalvontaviranomaisen hyväksymä. Vastaava mestari on useimmiten koulutukseltaan rakennusmestari tai -insinööri. Hyvä vastaava mestari tulee etsiä viimeistään töiden alkuun. Hän voi avustaa tulevan rakennuksen sijoittamisessa tontille sekä suunnittelutyössä. Lisäksi hän pystyy arvioimaan rakennusprojektin kokonaiskustannuksia ja huomioimaan rakennusprojektin etenemiseen liittyvät aikataululliset tekijät.

Vastaava mestari myös valvoo, että työmaalla noudatetaan rakentamista koskevia määräyksiä ja hän varmistaa, että rakennustyöt suoritetaan turvallisuusohjeita noudattaen. Hyvä vastaava mestari osaa antaa rakennuttajalle neuvoja rakentamiseen ja materiaaleihin liittyvissä kysymyksissä. Hänellä on usein myös hyvät kontaktit alueensa rakentamisen ammattilaisiin ja tästä saattaa olla hyötyä rakentamisprojektissa. Projektilla tulee olla myös pääsuunnittelija, joka on usein pientaloprojekteissa sama henkilö kuin vastaava mestari. Pääsuunnittelijan tärkeimpiin tehtäviin kuuluvat suunnittelun koordinoiminen sekä projektin suunnitelmien yhteneväisyyden tarkistaminen. 

Meidän projektissa vastaavan mestarin tehtäviä hoitaa rakennuttaja, rakennusinsinööri itse. Vaikka vastaavan mestarin joutuu useimmiten palkkaamaan ulkopuolisena, on hyvä muistaa, että hyvä vastaava mestari maksaa itsensä ammattitaidollaan takaisin.

Vastaava mestari.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti