sunnuntai 13. elokuuta 2017

Maalia ja peltiä

Kesän aikana rakentaminen on edennyt hieman alkua hitaammin, mutta aikataulussa olemme pysyneet. Talon peltikatto on asennettu ja maalaustyöt aloitettu. Tavoitteena on ollut tehdä valmiiksi kaikki ulkotyöt, johon telineitä tarvitaan, jotta telineitä ei tarvitse rakentaa uudelleen koko rakennuksen ympäri.

Olimme jo suunnitteluprosessin alussa päättäneet, että tahdomme valkoisen talon. Tämä osoittautui kuitenkin haastavammaksi kuin olimme ajatelleet. Valkoisen sävyjä on lukemattomia ja jouduimmekin maalaamaan useamman koepalan eri sävyisillä valkoisilla löytääkseemme meitä miellyttävän vaihtoehdon. Toiveenamme oli löytää mahdollisimman valkoinen väri, joka ei saisi taittaa lainkaan keltaiseen, punaiseen tai siniseen ja olematta kuitenkaan liian kirkas luonnon keskellä. Tikkurilan värilinjalta saimme neuvoksi sävyttää vitivalkoisen jollakin muulla sävyllä, jotta talo ei loista silmään. Talon katto ja ikkunat ovat tummanharmaat, sävyltään RR23 ja tahdoimme tähän sävyyn soveltuvan valkoisen värin. Lopulta löysimme Tikkurilan Vinha-maalista sävyksi 619X-valkoisen, jota on sävytetty pienellä määrällä mustaa. Vinha oli meille luonnollinen vaihtoehto, koska se on takuulla hengittävä ja soveltuu täten hirsitalon peittäväksi maaliksi. 


Maalaustyöt tulevat vielä jatkumaan ja seuraavissa kuvissa näkyvät Timber frame-pilarit tullaan maalaamaan tummanharmaaksi Tikkurilan Vinhalla (RR23-sävy). Ikkunat ja ulko-ovet saapuvat tulevan kuukauden aikana ja tavoitteenamme on saada talo täysin suojatuksi ennen talvea ja taloon lämmöt päälle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti