lauantai 16. kesäkuuta 2018

keittiö ja ruokailutila

Kesä on tullut ja olemme päässeet muuttamaan uuteen kotiin. Touko- ja kesäkuu ovat olleet ennätys lämpimät ja on ollut upeaa nauttia näistä keleistä uudessa kotiympäristössä. Sisätiloissa ahkerassa käytössä on ollut erityisesti sisäänkäyntikerroksemme, joka sisältää olohuoneen, keittiön, ruokailutilan, saniteettitilan, toimiston sekä pienen harrastushuoneen.

Tulemme julkaisemaan hiljalleen kuvia vastavalmistuneesta kodistamme ja nyt esittelemme keittiömme sekä ruokailutilan. Keittiön tilasimme Noblessalta. Kaapistot ovat mattavalkoiset ja vetimettömät. Työtasot ovat mustat. Integroituna löytyvät jääkaappi, pakastin ja tiskikone. Kaapistoon on upotettu myös Mielen uuni ja mikro. Keittiötasossa on Mielen panorama-induktioliesi sekä tasosta nouseva liesituuletin. Keittiösuunnitelmamme pohjautuu erääseen asuntomessuilla nähtyyn kohteeseen. Keittiö on muokattu tästä meidän omiin tarpeisiin sopivaksi. Työtasoja on runsaasti ja työtasot ovat 5 cm normaalia korkeammat työergonomian takia. Pöytätasoissa on useampia pistorasioita sekä USB-liitännät.


Kolmeen suuntaan avautuva takka toimii tilanjakajana keittiölle, ruokailutilalle ja olohuoneelle.

baaritaso (tuolit tulevat myöhemmin)

runsaasti työtasoja ja erilaisia kaapistoja

näkoalat keittiöstä ruokailutilan yli
Mielen tasosta nouseva liesituuletin ja panoraama liesi

Suureen keittiöön valitsimme paljon erilaisia laatikoita ja hyllyjä. Tiskialtaan päälle halusimme tiskikaapin. Vaikka yläkaapit ovat tänäpäivänä yhä harvinaisempia uusissa keittiöissä, halusimme omaan keittiöömme yläkaappeja mukeja ja laseja varten. Käytännöllisyys ratkaisi valintamme ja yläkaapit ovat olleet käytössä todella toimivat.

vetolaatikoita useassa eri kerroksessa
runsaasti tilaa pienille, keittiön työvälineilleTiskialtaaksi valitsimme yhden suuren altaan ja tämä on ollut meidän käytössä todella toimiva. Pannut ja kattilat on ollut kätevää tiskata käsin näin suuressa altaassa.


Integroidut kodinkoneet tekevät keittiöstä yhtenäisen ja siistin kokonaisuuden. Kaapistosta ulosvedettävä kuivaruokakaappi on ollut erittäin käytännöllinen. Nyt ruoanlaitossa tarvittavat tuotteet ovat löytyneet vaivatta.

Olemme olleet erittäin tyytyväisiä keittiöömme ja arkikäytössä se on osoittautunut toimivaksi kokonaisuudeksi. Tässä keittiössä on myös jo kertaalleen juhlittu pienen pojan kastejuhlaa ja tarjoilut sai yhtälailla kauniisti ja kätevästi esille suurien työtasojen päälle. Tulevaisuus tuonee mukanaan uusia juhlia ja erityisesti toimivia arkipäiviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti